Boka online eller ring 0280-75 000

Bra att veta

Information och tips inför din Stötenvistelse

Vårt bästa tips för att ge dig en smidig start på din vintersemester är att förhandsboka så mycket som möjligt innan ankomst. Boka logi, skipass, skidhyra och skidskola direkt via vår hemsida eller på telefon 0280-75000. Andra saker som underlättar är våra färdiga linnepaket så att du sparar plats i bagaget (och tvätt när du kommer hem) samt våra städ (vår städservice vid avresa) som låter dig åka skidor in i det sista istället för att städa.

Finns det någon åldergräns för att boka och bo i Stöten?
Vi vill att 2 personer i varje boende är 20 år eller äldre. En av dessa skall stå som bokare och är även ansvarig för bokningen. Om det inte finns två personer som fyllt 20 år tar vi en depositionsavgift på 1000kr per person. Regeln gäller inte för ensam förälder med barn. 
Du som är under 18 år och reser utan målsman ska ha målsmans godkännande.  Vi vill att du skickar in ett intyg från målsman. Intyget ska finnas hos oss innan resan betalas. Här hämtar du formuläret.

Vilka är våra bytesdagar?
Torsdagar, lördagar och söndagar.

Snögaranti, vad är det?
Med vår snögaranti garanterar vi minst tre nedfarter öppna. Skulle vi inte uppfylla detta har du rätt att boka om, alt. boka av, och få pengarna tillbaka. Läs mer här.

När skall jag betala?
Vid bokning 60 dagar eller mer innan ankomst
Om du bokat tidigare än 60 dagar i förväg är anmälningsavgiften 500 kr plus ev. avbeställningsförsäkring. Anmälningsavgiften skall betalas inom 10 dagar från det att vi sänt bekräftelsen till dig. Den räknas av från hyran. Resterande belopp av hyran betalas senast 60 dagar före avtalad ankomstdag. Övriga tillägg som linnepaket, skidskola, skipass m.m. skall betalas 30 dagar innan ankomst. 

Vid bokning senare än 60 dagar innan ankomst

Hela hyran (logipriset) skall betalas inom 10 dagar.

Vid bokning senare än 30 dagar innan ankomst
Hela hyran (logipriset) skall betalas omgående.

Vad händer om jag inte betalar i tid?
Om du inte betalar anmälningsavgiften i tid har vi rätt att stryka din bokning. Ingen betalningspåminnelse skickas. Om du missar betalning av hyran, sänds en betalningspåminnelse, efter det räknas det som en avbokning från din sida och då gäller reglerna för avbokning. Om du inte betalar anmälningsavgiften i tid har vi rätt att stryka din bokning. Ingen betalningspåminnelse skickas. Om du betalt din anmälningsavgift men missar betalning av resterande logipriset, sänds en betalningspåminnelse. Efter det räknas det som en avbokning från din sida och då gäller reglerna för avbokning.

Kompletta bokningsregler hittar du här (pdf)

Öppettider
Huvudreception

Reception Stöten Mitt
Gå förbi huvudreceptionen, tvärs över Stötentorget och förbi Vattufjäll. Stöten Mitt ligger på höger sida.
 

Incheckningstider:
Från kl. 15.00 i Stötens huvudreception 
Stöten Ski Hotel
Stöten Ranch
Varglyans Lyor
Varglyans Våningar
Övre Yrsnöbyn
Fjällbyn
Ospecificerat

Från kl 16.00 i Stötens huvudreception
Solhem
Soltorgsbyn
Kronoparken (Snövägen/Snöflingan)  
Nedre Yrsnöbyn
Pistbyn

Från kl.15.00 i Stöten Mitts reception

Utcheckningstider
Om ni städar själva: kl.11.00
Om ni beställt avresestäd: kl. 10.00
Best Western Stöten Ski Hotel: kl. 12.00

Stötens GPS-koordinater
WGS84 Lat/Long: N61º 15.984, E12º 53.320
RT90: X=6798106, Y=1343551